Bärbuskar & fruktträd

Bärbuskar & fruktträd

I vårt sortiment av frukt och bär vill vi endast erbjuda friska och pålitliga sorter. Vi väljer E-kvalitét i möjligaste mån. E-planta är en kvalitetsmärkning som bara de växter som klarar hårt ställda krav på härdighet och sundhet får.

Förutom fruktträd på starkväxande grundstammar, vilket är det vanligaste, säljer vi också träd på svagväxande grundstam.

Svagväxande grundstammar börjar bära redan 2 – 3 år efter planteringen. Reducerad storlek på 30-35 % jämfört med reguljära grundstammar. Svagväxande grundstammar invintrar tidigare på hösten och har därför en bättre härdighet än de vanliga grundstammarna.

Vi kan också erbjuda ovanligare format som spaljerade träd, buskformer av fruktträd och mycket annat.

Äpple FOLKE E (’SLBGD1016’)

Ett stort, välsmakande, skorvresistent äpple från svensk förädling. Mognar i oktober och kan lagras långt in på våren. Sötsyrlig smak, aromatisk efter lagring. Passar både som bordsfrukt och hushållsfrukt. Zon 1-4

Persika ’Riga’

En härdig och självfertil persika. Underbar rosa blomning på våren, och söta, saftiga persikor i juli-aug. Motståndskraftig mot krussjuka. Zon 1-4.

Blåbärstry 'Balalaika'

Blåbärstry ’Balalaika’

Gulvita blommor i april, som uppskattas av tidiga pollinerare. Ger riklig mängd mörkblå, C-vitaminrika, stora bär med hög halt antioxidanter. Ca 1,5 m hög. Zon 1-6(7).