Buskar

BUSKAR

Web 1920 – 27

Buskar för din trädgård

Vi har ett stort sortiment prydnadsbuskar av hög kvalitét. Hos oss hittar du både de allra vanligaste buskarna och de lite mer exklusiva arterna och sorterna.

Tveka inte att höra av dig om du inte hittar just din favorit i sortimentet, kanske är just den sorten på väg in i butik eller så gör vi en beställning till just dig. Vi älskar att kunna erbjuda det lilla extra och strävar alltid efter att presentera nyheter och annat för er kunder.

Höga buskar: 2-5 meter

Purpurfläder BLACK LACE (’Eva’)

Purpurfläder BLACK LACE (’Eva’)

Exotisk flikbladig, svartröd fläder med kontrasterande rosa blommor i juni-juli. Frodig och lättodlad, blir ca 2,5 m hög och bred. Saft på blommor och bär blir rosa (bären måste kokas). Zon 1-4.

Syren BEAUTY OF MOSCOW (’Krasavitsa Moskvy’)

Syren BEAUTY OF MOSCOW (’Krasavitsa Moskvy’)

Underbart vacker syren med knoppar i rosa-lila som slår ut i vitt, vilket ger ett pärlemorskimmer över blomklasarna. Kraftigväxande, lättodlad och anspråkslös. Blommar i maj-juni. 3-5 m hög. Zon 1-6.

Kurilerkörsbär ’Brilliant’

Kurilerkörsbär ’Brilliant’

Bedårande prydnadskörsbär med mängder av vita blommor med rosa mitt på bar kvist i april-maj. Litet och behändigt körsbär för den lilla trädgården, 2-4 m högt och långsamväxande. Underbar höstfärg. Zon 1-4

Medelhöga buskar: 1-2 meter

Kameliaschersmin ’Schneesturm’

Kameliaschersmin ’Schneesturm’

Mindre, lättodlad buske med bedårande blomning i juni-juli. Översållad av vita, doftande, dubbla blommor. Ca 1,5 m hög. Zon 1-4.

Bild39

Vipphortensia ’Wim´s Red’

Upprättväxande buske som blommar hela sommaren. Blommorna är samlade i stora klasar, som börjar i lime, går över i krämvitt och sedan mot mörkare och mörkare rosa. 1,5-2 meter. Zon 1-4(5).

Smällspirea ’Red Baron’

Smällspirea ’Red Baron’

Lättodlad och anspråkslös buske som skapar kontraster i rabatten. Mycket torktålig som etablerad. Vita blommor som sedan ger knallröda frökapslar kontrasterar vackert mot det röda bladverket. Ca 1,5-2 m hög. Zon 1-4(5).

Låga buskar: 0,5-1 meter

Spirea DOUBLE PLAY BIG BANG (’Tracy’)

Spirea DOUBLE PLAY BIG BANG (’Tracy’)

Lättodlad och anspråkslös buske som bjuder på fina kontraster hela säsongen. De nya bladen på våren skiftar i rosa, koppar och lime, för att sedan övergå i en jämnare limegrön. Blommar hela sommaren med skarpt rosa blommor. Får underbar höstfärg. Ca 80 cm hög. Zon 1-5.

Tuvkornell ’Kelseyi’

Tuvkornell ’Kelseyi’

Anspråkslös marktäckare för de flesta lägen, perfekt som underplantering till högre buskar och träd. Ca 50 cm hög och 1,5 meter bred. Zon 1-5.

Rosenprakttry ’Alexandra’

Rosenprakttry ’Alexandra’

Mörkt rödskimrande blad med ljusare bladnerver. Kontrasterande och dramatisk mörkrosa blomning i juni-juli. Ca 1 m hög. Zon 1-3.