Om oss på Norells Trädgårdscenter

OM NORELLS TRÄDGÅRDSCENTER

Thomas Norell - Vår 2017 slutME 044

Trädgårdscenter i generationer

Thomas Norell heter jag som äger Norells Trädgårdscenter har under hela mitt liv jobbat med trädgård och växter, maskiner och jord. På vår odling ute på Ekebo handelsträdgård, Barkarö är vi 4:e generationen i släkten Norell som odlar växter till privatpersoner såväl som företag i hela Mälardalen.

Det går i släkten

Året 1928 började Johan Axel Norell, min farfars far som trädgårdsmästare på Fullerö Fideikommiss. År 1940 startade han Handelsträdgården på Ekebo som idag är en centraldel i vår verksamhet. Jag är som sagt fjärde generationen Norellare och driver i dag utöver odlingen Ekebo också Norells trädgårdscenter, Hacksta och Hökåsen samt även plantskolan Eriksbo som ligger granne med odlingen på Ekebo.

Välkommen till butiken i Hacksta

Vi har i dagsläget två butiker i Västerås, på varsin sida av staden. Den första butiken som öppnade är den på Hacksta, Saltängsvägen 31, den kom snabbt att bli populär bland kunderna och är det fortfarande.

Butiken Norells Hacksta har det största sortimentet av marksten, murar och plattor av våra två butiker – Stenspecialisten i Västerås. Här finns gedigen erfarenhet och kunskap som vi gärna delar med oss av till er. Hit kommer privatpersoner såväl som företag och får den hjälp dom behöver.

NORELLS TRÄDGÅRDSCENTER I HACKSTA

Thomas Norell - Vår 2017 slutME 044

NORELLS TRÄDGÅRDSCENTER I HÖKÅSEN

Thomas Norell - Vår 2017 slutME 044

Välkommen till butiken i Hökåsen

Vår butiken i Hökåsen kom in i vår ägo då vi 2018 hade förmånen att få förvärva den anrika trädgårdsbutiken i Hökåsen, dåvarande Göran Lindkvist trädgårdscenter. Genom detta förvärv kunde vi växa oss starka och ta oss an en trogen plats bland Västerås trädgårdsentusiaster. Då det funnits en handelsträdgård i Hökåsen i över 38 år var det fantastiskt att kunna få utveckla Norells trädgårdscenter och växa som företag samt få fortsätta finnas på en plats som många förknippar med trädgård och växter. Idag är Norells Hökåsen Västerås största handelsträdgård/plantskola och i Hökåsen hittar du vårt fullskaliga sortiment av växter till er trädgård med allt från Prydnadsträd till Perenner.