Hitta rätt jordsorter i påse för din trädgård

JORSORTER I PÅSE

norellsträdgårscenter-jordlösvikt

Brett utbud av jordsorter i påse

Vi erbjuder ett stort sortiment av jordsorter i påse för din trädgård från vår utvalda leverantör Södra Århults Torv. Vi hjälper dig med allt typ av jord, från mer generella sorter som plantjord och kogödsel till mer specifika sorter som medelhavsjord och hortensiajord.

Behöver du hjälp att hitta rätt?
Undrar du vilken sort som passar för just dina växter och trädgård? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

PLANTJORD

Plantjord är en mycket bra basjord som är naturgödslad och kalkad, passar bra till hela trädgården men speciellt buskar och perenner.

1 pall 45st x 50L

KOGÖDSEL

Kogödsel är ett naturligt gödsel med lång verkningstid perfekt för rabatten, förbättrar strukturen i jorden för ett gynnsamt resultat. Rekommendationen är att mylla ner på våren men även hösten då kogödslet ligger vilande till våren och börjar verka då. Passar perfekt att kombinera kogödsel och vår egen Norellsplant 2 stkogödsel till 6st Norellsplant.

1 pall 45st x50L

 

TÄCKBARK

Täckbarken är av grov stuktur och är perfekt för att behålla fukt i rabatterna och motverka ogräs i kombination med marktäckväv. Täckbarken består av ogräsfri och välblandad barrträdsbark. Rekomenationen är att lägga ett lager på 8-10 cm och att gödsla innan man lägger på täckbark. Täckbarken förbättrar även mullhalten i jorden.

1pall 45 st x 50L

YRKESPLANTJORD

Yrkesplantjorden är våran mest universalajord passar utmärkt till stora delar av trädgården som häckar, buskar, träd, sommarblommor, grönsaker, perenner, krukväxter, kryddor, urnor och balkonglådor. Jorden har väldigt fin struktur och innehar kisel för som hjälper växterna att ta upp den långtidsverkandenäringen som finns i jorden. Vi på Norells rekommenderar speciellt denna jord passar både inne och utomhus.

1 pall 45st x 50L

RHODODENRONJORD

Rhododenronjord är en väldigt sur jord som har ett lågt phvärde med grövre struktur som hjälper till att behålla fukt i jorden, innehåller 20% naturgödsel. Rhododendronjord är en jord som passar utmärkt till rhododendron, azalea, blåbär och hortensia m.m. En säck räcker till 1-3 plantor vid nyplantering och ca 2-5 plantor vid påfyllning till befintliga plantor.

1 pall 45st x 50L

ROSJORD

Rosjorden är en jord för växter som kräver mycket näring som rosor, klematis och andra klätterväxter. Jorden innehåller komposterat naturgödsel som ger blomknopparna energi till att slå ut i blom. En säck räcker till 1-3 plantor vid nyplantering och ca 2-5 plantor vid påfyllning till befintliga plantor.

1 pall 45st x 50L

URNJORD

Urnjorden är en väldigt näringsrik jord bra för näringskrävande växter som surfina och femtunga m.m. Näringen är väldigt långtidsverkande och räcker hela säsongen. Urnjorden är att rekommendera till större balkonglådor och urnor då jordvolymen kan bli för liten för att växterna ska kunna ta upp jämnt med näring och att rötterna ska få tillräckligt med plats.

1 pall 45st x 50L

DRESSJORD

Dressjorden är en mycketbra jord med väldigt fin struktur och väldigt mycket näring. Dressjorden är väldigt lätt och sandblandad. Det ska ligga absolut max 2 cm  (optimalt är ca 0,5-1cm beroende på underlag) för att man inte ska kväva gräset som ligger under och vi rekommenderar att man ska stödså vi dressning av gräsmatta. En säck ska räcka till cirka 10 m2.

1pall 45st x 50L

BARKMULL

Barkmullen ser till att luckra upp lerjordar och även strukturen för sandjordar. Barkmullen består av en väldigt fin blandning som bidrar till att öka mullhalten och förbättra mikrolivet i jorden.

1pall 45st x 50L

LECAKULOR

Lecakulor 8-14mm är perfekt att ha i botten på krukor för dränering och som ett vattenmagasin. Lecakulor är också bra för att ge mer syre in i jorden och skyddar växtens rötter.

1halvpall 40st x 10L

SÅJORD

Såjord är en näringsfattig sandblandadjord som passar perfekt för all sådd och även kaktusar. Ett tips vi sådd är att lägga en cm såjord och sedan fylla upp krukan med yrkesplantjorden för bästa resultat.

1 halvpall 48st x 10L

EKO JORD

Eko jorden är en ekologisk jord som är godkänd för KRAV odling. Med väldigt mycket hönsgödsel samt att jorden är ekologisk gör att denna jord är perfekt för grönsakerna.

1pall 45 st x 50L

1 halvpall 48st x 20L

BLOMJORD - PROFFS

Blomjord proffs är en mycket exklusiv jord som innehåller lecakulor, lecakulorna hjälper till att ge syre till rötterna och förbättra rötternas utveckling. Blomjorden innehåller även lera som hjälper till att ta upp vatten och näring för växterna.

1 pall 45st x 50L

BLOMJORD

Blomjorden är en näringsrik jord som är bra för alla blommande växter passar både inomhus och utomhus.

1 halvpall 42st x 20L

1 halvpall 48st x 10L

NORELLS PLANTJORD

Norells plantjord är en enklare kalk och grundgödslad planteringsjord vi rekommenderar att man tillsätter 2st kogödsel till 6st Norells plant. Detta är en prisvärd jordsom passar bra att fylla ut rabatter med och täcker det grundligaste behovet i trädgården. Norells plant är perfekt till potatis då den innehåller en mindre mängd näring.

1pall 45st x 50L

MEDELHAVSJORD

Medelhavsjorden är till för citrusväxter och andra medelhavsväxter som t.ex olivträd och citronträd. Jorden är väldigt lätt och fin som gör det enkelt för växterna att rota sig och att vattnet ska kunna röra sig enkelt ur jorden då denna jord ska vara torr. Ett tips är att plantera dessa växter i en större kruka.

1 halvpall 42 st x 20L

ORKIDEJORD

Orkideejorden är den bästa jorden för plantering och omplantering av orkider och jorden är väldigt lätt och fin.

1pall 48st x 6L

PELARGONJORD

Pelargonjorden passar perfekt till omplantering av pelargoner och är en jord som innehåller mycket långtidsverkande näring.

1 halvpall 42st x 20L

HORTENSIAJORD

Hortensiajorden är en lätt och luftig jord som är mycket fukthållande samt är en surjord med lågt ph värde. Det är viktigt att underhållsgödsla hortensiajorden regelbundet om man vill ha mycket blomning.

1 halvpall 42st x 20L

VÄXTTORV

Växttorv är gödslad vitmossetorv med kalk som är till för att jordförbättra och lätta upp tyngre jordar.

1 pall 15st x 80L

NATURTORV

Naturtorv är en helt ogödslad och naturlig produkt gjord av vitmossetorv med lågt ph. Naturtorven passar bra som jordförbättrare till Azaleor och Rhododenron med dess låga ph värde.